Milyen gyakran SMR hengerezzünk?

Milyen gyakran célszerű hengerezni?

Bárcsak egyszerű választ adhatnánk, de az igazság az, hogy ez teljesen a testedtől és az általános egészségi állapotodtől függ, illetve attól, hogy honnan indulsz.
 
Az alábbiakban megvizsgálunk néhány jellemző kategóriát, ahova be tudod magad sorolni az alapján, hogy éppen hol tartasz fitnesz utadon.  

RAD Muscle Flushing Kit – két eszköz szimbiózisa

Az első lépéseket teszed?

Ha most kezded életed első edzésprogramját, még nem használtál masszázs hengert, és jelenleg nincs mobilizáló rutinod, akkor kezdd így:
 

Először is, ha nem nyújtasz vagy mobilizálsz rendszeresen, valószínűleg vannak olyan területek a testedben, amelyeket ki kell lazítanod. A legjobb hely ennek az elkezdéshez a gerinc. Nézd meg a “Hogyan kezdjünk SMR hengerezni” című cikkünket, valamint tervezz be a napodba 10-30 percet a hengerezésre.

Ha este szoktál egy keveset tévét nézni, használd ki ezt az időt arra, hogy visszanyerd a gerinced mozgékonyságát.
Ha szorít az idő, tölts tíz percet egy Helix-en vagy Axle-n a gerinc melletti izmok, valamint a nagy izomcsoportok és területek, a négyfejűek, a vádlik és a nyak ápolására. 
 
Ha csak most kezdesz el egy edzésprogramot, a fájdalommal, izomlázzal való foglalkozás fontos, mert így őrizheted meg tested jó “közérzetét”, amíg újra erőt gyűjtesz.
Tölts el 5-10 percet a Rod-dal vagy az Axle-el, hogy átgyúrd azokat a területeket, amelyeket az edzőteremben megdolgoztattál. Sokkal frissebbnek, felkészültebbnek fogod érezni magad utána!  
 
Mindezek mellett, ha szokásoddá válik, hogy naponta 10 percet törődsz a testeddel, sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben!  
 
Egyszóval a rövid válasz: minimum 10 perc naponta.
 

Hétvégi harcos vagy?

 
Szoktál SMR hengerezni? Még mindig versenyképes vagy, de már van egy munkahelyed?  Megértjük.
 
Ebben az esetben valószínűleg nem kell minden nap hengerzned, de a legjobb, ha heti 4-5 napra beiktatsz néhány könnyű kezelést a rutinodba.
Lehet ez korrekció, lehet regeneráció, de ha ismered a tested, akkor pontosan oda tudsz majd célozni, ahová kell.
10 perc, heti 4-5 napon optimális a karbantartást és a regenerálódás szempontjából.
 
Egyszóval: napi 10 perc, heti 4-5 alkalommal.

RAD Axle a nagy izomcsoportok hengerezésére

Rutinos profi vagy?

 
Mobil vagy, a rutinod már be van állítva, és az időbeosztásod is megvan.  A tapasztalt profinak általában “tűzoltással” kell foglalkoznia, és természetesen gondolnia kell a holtszezonra.
 
A szezonon kívüli korrekciós munka hatalmas segítséget jelenthet a jelenlegi testmechanikádnak és a sport utáni életednek.
Vegyük például a kerékpározást … Egész nap egy váz fölé hajolsz, és a tested már hozzászokott, hogy így van.  A gerinc extenziójának visszaállítása csodákat tehet az egészséges megtartása érdekében a szezonban és azon kívül is.
Tervezd be a korrekciós munkát a szezonon kívülre, és a szezonban a könnyű regenerációs munkát. 
 
Röviden: napi 30 perc a szezonon kívül, 10 perc a szezonban.
26500 Ft
20500 Ft
33000 Ft
Akció!
Original price was: 48900 Ft.Current price is: 43000 Ft.
A bejegyzés kategóriája: Cikk. Mentsd el könyvjelzőbe: permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Feliratkozás várólistára Ha termék újra raktáron lesz, email-ben értesítünk. Kérünk, add meg az email címedet:

No fields found, please go to settings & save/reset fields