Hogyan kezdjünk SMR hengerezni?

Hogyan kezdjünk hengerezni?

Hogyan kezdjünk SMR hengerezni?

2022. április 3.

Vagy jobban mondva: Hogyan nyerhetsz a legtöbbet masszázs hengereddel?

Amikor hengerezésről beszélünk, általában két cél lebeghet előttünk: regenerálódás és korrekciós munka.  

A regenerálódás fontos, de ha a tested és az ízületeid hosszú távú egészségét is szeretnéd szem előtt tartani, akkor mindig integrálnod kell némi korrekciós munkát. Ez segít a testednek hatékonyabbá, mozgékonyabbá és sérülésbiztosabbá válni.  

Akár csak kevés az időd, akár egy erős alapot szeretnél teremteni a tested számára, megmutatjuk, hol kezdd el. 

Először is, egy gyors metafora. A gerinced olyan, mint az autód karosszériája. Ha van benne egy kis csavarodás, akkor a gumiabroncsok az egyik oldalon jobban kopnak, mint a másikon, a felfüggesztés ferde lesz, és gyakrabban kell cserélni … És semmiképpen sem jó egy görbe karosszériába nagyobb erőt pakolni.

A test ugyanígy működik. A gerinced kis csavarodásai miatt a csípőd és a térded nem egyenes. Fájhatnak az ízületeid … és ha még több izmot teszel a vázadra, az még súlyosbíthatja is a problémát. Nem akarsz Ferrari-motort rakni egy Corollába!

Ezért mindig arra biztatunk, hogy dolgozz a kiindulóponton … a gerinceden.  

Automatikusan a tested minden más ízülete mozgékonyabb alapot kap, ami a többi ízületet is tehermentesíti a sorban.

Íme a mi három kedvenc helyünk, ahol érdemes elkezdeni az élethosszig tartó kalandot. Ragadd meg a RAD Rollert és kezdj hozzá!

HÁTI GERINC

A háti gerinc, vagy az angol változatból rövidítve: a T-gerinc, a gerinc középső része, amelyhez az összes borda csatlakozik. Fölötte van a nyak, alatta pedig a hát alsó része. A háti gerinc hihetetlenül fontos terület, mert modern életmódunk miatt jellemzően nem eléggé mozgékony: túl sokat ülünk. Miért jelent ez problémát? Egyrészt a légzés miatt. A gerinc ezen szakasza minden lélegzetvételkor kitágul és összehúzódik, és ha nem mozog megfelelően, akkor túlterheljük a nyak összes kis izmát, amelyek segítenek felemelni a mellkast a teljes légzéshez.

A FELSŐ NYAKI SZAKASZ

A nyak felső része rendkívül fontos terület, mert itt található a “küldetésirányító központ”, azaz az agyad. Itt található a szemed és a füled is, amelyek segítenek abban, hogy a tested a térben vízszintben maradjon. Ha a nyakad egyik oldalán feszültség van, nagyon gyakori, hogy az egész tested kompenzál, hogy a tested a horizonton tartsd. A derekad meggörbül, a csípőd eltolódik… Mindez egy kis nyaki feszülés miatt. Ha csak néhány percet töltesz a nyakaddal, az segíthet az alatta lévő összes terület feszülésmentesítésében.

A CSÍPŐ

Sokan kérdeznek minket a deréktáji fájdalomról, és a legkönnyebben a csípőben kezdhetjük el a deréktáji feszülésmentesítést. Egy tökéletes világban a csípő korlátlanul mozoghat bármilyen irányba, lehetővé téve, hogy a deréktáji rész egy szép oszlopban maradjon, és megtámassza a hát többi részét. A legtöbb esetben azonban a csípő nem nagyon tud mozogni, így a deréktáji gerincet arra kényszeríti, hogy még a legegyszerűbb feladatok elvégzése közben is hajoljon, csavarodjon, és általában túlhajtsa magát. A nagy derékfájós időszakok gyakran úgy indulnak, hogy az emberek egyszerűen kikászálódnak az ágyból, vagy lehajolnak, hogy bekössék a cipőjüket, és aztán bumm! Hasító fájdalom. Az évekig tartó csípőfeszülés az a rejtőzködő gyökérok, ami mindezt eredményezte. Ne hagyd, hogy ez veled is megtörténjen! Foglalkozz egy kicsit a csípőddel, amikor csak tudsz!

+
Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki Előnézet

Masszázs golyók és labdák

RAD Roller

Masszázs golyók és labdák

RAD Rounds

Masszázs golyók és labdák

Recovery Rounds

Masszázs hengerek

RAD Helix

A bejegyzés kategóriája: Cikk. Mentsd el könyvjelzőbe: permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Feliratkozás várólistára Ha termék újra raktáron lesz, email-ben értesítünk. Kérünk, add meg az email címedet:

No fields found, please go to settings & save/reset fields