Mi fán terem a hegkezelés egy gyógytornásznál?

Hegkezelés gyógytornásznál

Mi fán terem a hegkezelés egy gyógytornásznál?

2022. március 30.

Írta:
Rákosi Dóra | A Császárvonal alapító gyógytornásza

Mire lehet számítani, ha valaki szakemberhez fordul szülés után császáros hegével? Mi történik egy ilyen terápiás találkozó alkalmával?

Amikor megkérdezem a hozzám forduló édesanyáktól, hogy császármetszésük vagy bármilyen hasi műtétjük után kezelték-e otthon az operált területet, tízből hét esetben azt a választ kapom, hogy életükben nem hallottak még erről, hogy szükség lenne rá, maximum valamilyen hegkezelő géllel való kenegetést tudnak felidézni a kérdés kapcsán. A manuális, eszközös, mélyebb, illetve a szakember általi hegkezelésről – mint lehetőségről – is legtöbbször évekkel a műtét után értesülnek az érintettek (ha értesülnek), bár hála a Császárvonal elmúlt négy évi edukatív munkájáknak, egyre többen keresnek fel a hasi szülés után ajánlott harmadik hónap elteltével konzultációra, kezelésre minket, illetve az általunk ajánlott kollégákat.

 A hegkezelésről, különösképpen a szakember által végzett has- és hegkezelési folyamatokról viszont alig érhető el információ, amiből tájékozódhatnának az érintettek, mielőtt segítséget kérnek. Amikor a találkozó részleteit egyeztetjük, gyakran merül fel, hogyan kell készülniük, mire számítsanak, meddig fog tartani, fog-e fájni, fogok-e valamilyen szert, eszközt használni. Ekkor szokott előkerülni az alábbi, csapatunkkal forgatott videó, amit ezúton ajánlok most itt is az olvasók, kollégák figyelmébe.

Heg = a nagy egész része

A hegkezelésre mindig tágabb fogalomként, jelenségként érdemes gondolni, ezt érdemes a klienseknek is átadni: a heg is a „részünk”, így a hegkezelés által az egész testünket, lelkünket indítjuk el a változás útján. Ha a hegtől elindulunk, ez alatt is több szöveti réteg és -típus van. Szeretnénk, ha ezek is mind változnának, ha rugalmasabbak lennének, jó funkcióval és keringéssel. Aztán egyre tágabb nézőpontból szemlélve következik a heg környéke, a hasunk, aztán a has határai, a mellkas, a nyakunk – egyszóval a hegkezelésben egész testünk benne foglaltatik! Az idegrendszer ébresztésében segítség lehet mindegyik eszköz. Akár a bolygóidegre szeretnénk hatni, akár helyileg a hegre, megtalálhatjuk a megfelelő célszerszámot.

A fenti videóban többek között a RAD eszközeit – Centre, Rounds – használom, ahogy a Császárvonal Videótárában is ezeket ajánljuk programjainkhoz).

Ha szeretnél hegkezelésben jártas szakembert lakhelyedhez közel felkeresni, írj a [email protected] címre, segítünk!

Ha szeretnél még informálódni a témában, Magyarország legnagyobb, császáros édesanyákból és szakértőkből álló közösségében megteheted.

RAD + CSÁSZÁRVONAL

Akció!
Original price was: 37700 Ft.Current price is: 34000 Ft.
13900 Ft
8000 Ft
11900 Ft
Új
+
Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki Előnézet
11900 Ft12900 Ft
A bejegyzés kategóriája: Cikk. Mentsd el könyvjelzőbe: permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Feliratkozás várólistára Ha termék újra raktáron lesz, email-ben értesítünk. Kérünk, add meg az email címedet:

No fields found, please go to settings & save/reset fields