Derékfájás kezelése

A hát alsó része alapvetően egy nagy oszlop. Valójában nem mozog túl sokat, és nem is kell, hogy mozogjon. Arra hivatott, hogy nagy súlyt tartson, és összekapcsolja az összes rajta áthaladó erőt.

Amikor fáj a derekünk, akkor a kiváltó okok között nagyon gyakran a hát alsó részének irányíthatatlanságát és a környező területek mozgékonyságának hiányát találjuk. Úgy érezhetjük, mintha egy nagy fekete lyuk lenne a testtudatosságunkban ezen a területen.

Gyakran előfordul az is, hogy az emberek egyfajta “motoros amnéziát” tapasztalnak, amikor a fájdalom megjelenik. A test egyszerűen megpróbálja elkerülni a fájdalmat, és inkább lezárja ezt az egész részt, elfedve a finom mozgások irányítására és a gerinc valódi artikulációjára való képességünket. A nagy erők nem nagyon tudnak átjutni egy ilyen háton.

Ilyen esetben a vállakon és lábakon keresztül érkező erők úgy tűnnek, mintha egyszerűen a deréktájon végződnének, gyakran fájdalommal.

Ezzel együtt a gerinc csodálatos kis stabilizáló izmai hajlamosak “elaludni”, így a hát még sebezhetőbb lesz.

Természetesen nem tudjuk megoldani mindezeket a problémákat egyetlen cikkben, de szeretnénk, ha legalább filozófiailag megértenéd, hogy mit is szeretne csinálni a deréktájék valójában.

A HÁT ALSÓ RÉSZE ERŐS AKAR LENNI

Ez a tested középpontja, és az erőkifejtés központja. Egy olyan alsó hát, amely nem tudja megtartani a testet, aminek ő is része, mindig is hajlamos lesz a fájdalomra és a diszfunkcióra.

A HÁT ALSÓ RÉSZE ÁT AKARJA ADNI AZ ERŐKET

A hát alsó része vastag fasciális kapcsolatain keresztül közvetíti az erőket a farizmok és az ellenkező váll között. Emlékszel Leonardo Vitruviuszi emberére? Rajzolj egy x-et a testén keresztül mindkét kezétől a lábáig, és láthatod, hogy minden középen találkozik; a hát alsó részén.

A HÁT ALSÓ RÉSZÉNEK NEM KELL MOZGÉKONYNAK LENNIE

De szüksége van arra, hogy a csípő és a hát felső része szabadon mozogjon, hogy újra el tudja látni a támasztóoszlop szerepét. Az oszlopok nem arra valók, hogy csavarodjanak és hajladozzanak. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs szüksége mobilitásra… ez csak a környező területekhez képest viszonyítva elenyésző.

A HELIX TÖBBFÉLE MÓDON IS SEGÍTHET

#1 Éleszd fel a derekad

A fájdalom hajlamos kikapcsolni a gerincet körülvevő kis izmok nagy részét, így az egy nehézkes robottá válik. Miofaszciális terápiával segíthetünk felébreszteni őket. Töltsünk egy kis időt az eszközzel hát alsó részén, és győződjünk meg róla, hogy a keresztcsontra is lejutunk, ahol a hát alsó részének összes nagy stabilizátora lakozik. A Helix tökéletesen alkalmas erre, mert széles felülete miatt puhább élményt nyújt. A cél itt az, hogy némi stimulációt biztosítsunk… Kapcsoljuk vissza az elme és a test kapcsolatát, tudatosítsuk a területet az agyunkban. Erre a legjobb a gyengédebb érintés.

#2 Ahogy fent, úgy lent

Mobilizáld a csípőd. Mobilizáld a mellkasodat. Adj teret a hátad alsó részének a légzéshez az egész csípőd megnyitásával, majd gurulj végig a hát felső részén. Ezeknek a területeknek sokkal nagyobb a mozgástartománya, mint a hát alsó részének, és ez is a céljuk. Ha nem veszik fel az összes forgó mozgást, akkor az a hát alsó részébe kényszerül… ami nem jó.

Mindenki útja máshogy visz keresztül a derékfájáson, de ha a fentiek közül néhányat ki tudsz pipálni, akkor előbb-utóbb jó helyre jutsz.

20500 Ft
26500 Ft
+
Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki Előnézet
11900 Ft12900 Ft
11900 Ft
A bejegyzés kategóriája: Cikk. Mentsd el könyvjelzőbe: permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Feliratkozás várólistára Ha termék újra raktáron lesz, email-ben értesítünk. Kérünk, add meg az email címedet:

No fields found, please go to settings & save/reset fields