3 helyzet, amikor kincset ér a dupla SMR-labda

Gyógytornászként az utóbbi években a legtöbbet talán a szülés utáni regenerációval foglalkoztam, abban is kiemelt helyen állt a császármetszés utáni felépülés. Munkám során minden kliensemnek szeretettel ajánlom a RAD-eszközöket, hangsúlyozva sokoldalúságukat, hosszú távú felhasználhatóságukat, még a nem élsportoló, laikusok háztartásában is. Ezúttal 3 tippet hozok, milyen területeken is érdemes bevetni a RAD Rollert, ha beruházunk rá.

Az eszköz a legtöbb testtáj kezelésére megfelelő, egyéni érzékenységet figyelembe véve érdemes a keményebbek vagy a gyengébbek közül választani.

Tarkó alá

Egy vastag könyvre, vagy egy RAD Blockra van szükség. Feküdjünk le a földre, a RAD Roller kerüljön a könyvre/Blockra, a labda a tarkó alatt van, amikor ráfekszünk. Ebben a pozícióban lélegezzünk néhányat lassan, mélyen, orron keresztül. Esetleg pici fejbiccentést is csinálhatunk. Ahogy a tarkótájékunk oldódik, lazulunk vele mi is. A tarkótájék jó nyirokkeringése segíthet az agyi keringés javulásában, jótékonyan hathat a stressz, illetve a készenléti állapot (hiszen nonstop “fel vagyunk húzva”) mérséklésére, vagy bizonyos fejfájástípus előfordulásának csökkentésére.

A karod átdolgozásához

Aki sokat dolgozik számítógéppel, nyomkod valamilyen okoskütyüt, érde mes a kezét, karját is SMR-rel megdolgozni, de mindenkinek érdemes a területtel foglalkozni. Egy asztalra tegyük le a dupla labdát, toljuk rajta végig  lassan a felkar hátsó részét, a tricepszünket hajlított könyökkel! Figyeljük, melyik területen érezzük, hogy nagyobb ingert ad a labdapár, ott megállhatunk, időzhetünk, lélegezhetünk kicsit. Nyomás közben ki is nyújthatjuk néhányszor a karunkat! Az alkaron is mehet ugyanez, hüvelykujj felfelé néz közben, úgy dolgozunk az eszközzel. Lassan haladjunk, hogy hagyjunk időt magunknak, a szöveteknek, hogy reagáljanak erre az újfajta ingerre. Fordítsuk meg a karunkat,  a hüvelykujj lefelé néz, s innen toljuk bele a kart a labdába.

A medencéhez

Kiválóan használható itt is az eszköz, a rollert oldalt alkalmazzuk a medencelapáton, hosszában a két golyó, fej-láb irányban, a fenék a levegőben, így ringatózunk rajta lágyan, oldalirányban. Ha úgy érezzük, ez az inger nagyon sok nekünk, kezdésnek lehet a falnál is ugyanezt alkalmazni. Az idegrendszerünknek ezen a helyen ez az inger segíthet olyan információt adni, ami támogathatja a kismedencei feszültségek oldódását is – császármetszés, illetve más hasi műtétek után is.

16500 Ft
11900 Ft
11900 Ft
8000 Ft
+
Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki Előnézet
11900 Ft12900 Ft
13900 Ft
A bejegyzés kategóriája: Cikk. Mentsd el könyvjelzőbe: permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Feliratkozás várólistára Ha termék újra raktáron lesz, email-ben értesítünk. Kérünk, add meg az email címedet:

No fields found, please go to settings & save/reset fields