A RAD Roller használata

Próbáld ki az alábbi, könnyen alkalmazható gyakorlatokat, és töltsd le a használati utasítást további példákért. Ha még több, jól struktúrált gyakorlatra vagy kíváncsi, töltsd le mobil applikációnkat.

HÁT

Feküdj háttal a Roller-re úgy, hogy az a gerinc két oldalán érintse a tested. Hagyd az izmaidat ellazulni. Lélegezz lassan be- és ki, 5-10 alkalommal. Emeld fel a mellkasodat és tedd a Roller-t a következő csigolyádhoz. Itt is végezz 5-10 lassú be- és kilégzést, majd ismételd ezt csigolyáról csigolyára haladva, egészen az alsó háti szakaszodtól fel, a koponyád alsó részéig.

NYAK

Hajtsd a fejed a Roller-re, úgy, hogy az a koponyaalapnál érjen a testedhez. Akár lazíthatsz is ebben a pozícióban, vagy a fejedet apró mozdulatokkal forgasd jobbra és balra, így még jobban elősegítheted a kötött izmok fellazítását. Nagyobb fejfordításokkal elérhetsz egészen a fültőig is, de ott mindenképpen állj meg.

MELL

Állj szembe egy fallal vagy oszloppal és a Roller-t álló pozícióban tartsd a falnál a másik kezeddel, mintha egy üveg vizet fognál (vagy használd a Block-ot, ahogy a fenti képen látod). A Roller a kulcscsontod külső széle alatt érintse a tested. Kezdj el a testeddel apró köröket írni, miközben a testsúlyodat a Roller-re helyezed. Haladj így a mellizmaidon lefelé, az ellenkező oldali csípőd irányába.

KÖNYÖK

Indíts oldalfekvésből és helyezd a Roller-t épp a könyököd alá (a triceps irányában). Gurulj a karoddal lassan előre-hátra, a testúlyod szabályozásával kontrollálva a nyomás erejét. Ha csomóra bukkansz, karod apró fordító mozdulataival semlegesítsd őket.

CSÍPŐ / ILIOTIBIÁLIS SZALAG

Ülj a Roller-re (lásd kép). A csípődet enyhén fordítsd kifelé, és engedd, hogy a Roller mélyen “behatoljon” a csípődbe. Relaxálj, majd lassú, körkörös mozgást végezve lazítsd fel a szöveteket a csípődtől a keresztcsontodig.

COMB

Feküdj hasra. A Roller épp a medencecsontod alatt legyen, de csontot semmiképpen ne érje el. Mozogj jobbra-balra, fokozatosan a térd felé haladva, egészen a térdkalácsig. Fontos, hogy forgasd is a csípődet, úgy hogy a Roller a combod belső felét is elérje. Ez a térd felé futó izmok miatt lényeges.

VÁDLI

Ülj a földre és helyezd az egyik vádlidat a Roller-re, úgy, hogy az a térdhajlat alatt helyezkedjen el. Kezdj apró fordító mozdulatokkal a sarkad irányába haladni, de az Achilles ín előtt állj meg.

LÁB

Tedd a talpad a Roller-re és kezdj óvatosan előre-hátra gurulni. Helyezz nagyobb nyomást a Roller-re, ha a talpad belső felén jársz. Engedd a talpizmokat minden irányban felszabadulni.

RAD ROLLER ALAPOK

ALSÓ HÁT

KAROK

A NYAK NYÚJTÁSA

BOKA ÉS LÁB

FELSŐ HÁT

Feliratkozás várólistára Ha termék újra raktáron lesz, email-ben értesítünk. Kérünk, add meg az email címedet: