HÁT

Feküdj háttal a Roller-re úgy, hogy az a gerinc két oldalán érintse a tested. Hagyd az izmaidat ellazulni. Lélegezz lassan be- és ki, 5-10 alkalommal. Emeld fel a mellkasodat és tedd a Roller-t a következő csigolyádhoz. Itt is végezz 5-10 lassú be- és kilégzést, majd ismételd ezt csigolyáról csigolyára haladva, egészen az alsó háti szakaszodtól fel, a koponyád alsó részéig.

NYAK

Hajtsd a fejed a Roller-re, úgy, hogy az a koponyaalapnál érjen a testedhez. Akár lazíthatsz is ebben a pozícióban, vagy a fejedet apró mozdulatokkal forgasd jobbra és balra, így még jobban elősegítheted a kötött izmok fellazítását. Nagyobb fejfordításokkal elérhetsz egészen a fültőig is, de ott mindenképpen állj meg.

MELL

Állj szembe egy fallal vagy oszloppal és a Roller-t álló pozícióban tartsd a falnál a másik kezeddel, mintha egy üveg vizet fognál (vagy használd a Block-ot, ahogy a képen látod). A Roller a kulcscsontod külső széle alatt érintse a tested. Kezdj el a testeddel apró köröket írni, miközben a testsúlyodat a Roller-re helyezed. Haladj így a mellizmaidon lefelé, az ellenkező oldali csípőd irányába.

KÖNYÖK

Indíts oldalfekvésből és helyezd a Roller-t épp a könyököd alá (a triceps irányában). Gurulj a karoddal lassan előre-hátra, a testúlyod szabályozásával kontrollálva a nyomás erejét. Ha csomóra bukkansz, karod apró fordító mozdulataival semlegesítsd őket.

CSÍPŐ / IT SZALAG

Ülj a Roller-re (lásd kép). A csípődet enyhén fordítsd kifelé, és engedd, hogy a Roller mélyen “behatoljon” a csípődbe. Relaxálj, majd lassú, körkörös mozgást végezve lazítsd fel a szöveteket a csípődtől a keresztcsontodig.

COMB

Feküdj hasra. A Roller épp a medencecsontod alatt legyen, de csontot semmiképpen ne érje el. Mozogj jobbra-balra, fokozatosan a térd felé haladva, egészen a térdkalácsig. Fontos, hogy forgasd is a csípődet, úgy hogy a Roller a combod belső felét is elérje. Ez a térd felé futó izmok miatt lényeges.

VÁDLI

Ülj a földre és helyezd az egyik vádlidat a Roller-re, úgy, hogy az a térdhajlat alatt helyezkedjen el. Kezdj apró fordító mozdulatokkal a sarkad irányába haladni, de az Achilles ín előtt állj meg.

TALP

Tedd a talpad a Roller-re és kezdj óvatosan előre-hátra gurulni. Helyezz nagyobb nyomást a Roller-re, ha a talpad belső felén jársz. Engedd a talpizmokat minden irányban felszabadulni.

RAD ROLLER ALAPOK

ALSÓ HÁT

KAROK

NYAK NYÚJTÁSA

BOKA ÉS LÁB

FELSŐ HÁT

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Masszázs golyók és labdák

RAD Roller

10900 Ft11900 Ft

SMR csomagok

RAD Point Release Kit

27500 Ft

Masszázs golyók és labdák

Recovery Rounds

10900 Ft

Masszázs golyók és labdák

Neuro Ball

10900 Ft

Masszázs golyók és labdák

RAD Rounds

7500 Ft

Masszázs golyók és labdák

RAD Centre

12900 Ft