COMB

Kontrollált, folyamatos mozdulatokkal hengerezd a combizmokat előre-hátra. Ha különösen feszes helyet találsz, oda térj többször vissza. Alkalmazz lassabb mozdulatokat és nagyobb nyomást a mélyebb hatásért.

COMBHAJLÍTÓ IZMOK

Ülj le és hajlítsd be a lábad kb. 90 fokos szögben. Hengerezz előre-hátra, hogy felfrissítsd az izmokat. Alkalmazz lassabb mozdulatokat és nagyobb nyomást a csomókon. A nagy izmokban a csomók gyakran nem apró huppanóknak érződnek, hanem inkább szövet alkotta domboknak.

FARIZMOK

Álló helyzetben helyezd a súlyodat az egyik lábadra. A másik lábad teljesen lazítsd el. Rod-ozd meg a farizmaidat az ellazított oldalon. Hengerezz a medencecsontodtól a csípőd első részéig. Vigyázz, nehogy csontot érj.

VÁDLI

Ülj le és hajlítsd be a lábad kb. 90 fokos szögben. Hengerezd a behajlított lábad vádliját és lassíts ott, ahol csomót érzel. Helyezz különös hangsúlyt a az alsó részre, hogy felold a gázlóizmot (soleus). Ennek nagy szerepe van a járásban és az általános stabilitásban.

IT SZALAG

Lazítsd el a lábad, amennyire csak tudod és kontrollált mozdulatokkal hengerezd végig az egész IT szalagod. Hogy elkerüld a nagyobb fájdalmat, izomlázat vagy sérülést, gyakorlatról gyakorlatra, fokozatosan növeld a nyomáserősséget. Ne akarj mélyre menni már az első alkalommal.

COMBTÁVOLÍTÓ (ADDUCTOR)

Lazítsd el a labád, amennyire csak tudod és fordítsd kifelé a térded. Előre-hátra dolgozz a Rod-dal belső-combod teljes hosszában. Lassíts és növeld a nyomást a különösen feszes részeknél.

LÁBSZÁR

Ülj le és hajlítsd be az egyik lábad kb. 90 fokos szögben. Hengerezz előre-hátra a sípcsont elülső és oldalsó felületén futó izmokon. Dolgozz lassan és ne menj soha közvetlenül a csontra.

ALKAR FESZÍTŐ IZOM

Ülj le egy székre és tedd be a Rod egy felét a térdhajlatodba, majd a lábad behajlításával rögzítsd (vagy egyszerűen tedd a csípőhajlatodba, ahogy a képen látod). A másik kezeddel a Rod átellenes oldalát fogva hengerezd végig a feszítő izmodat egészen a könyökig.

ALKAR HAJLÍTÓ IZOM

Ülj le egy székre és tedd be a Rod egyik felét a térdhajlatodba, majd a lábad behajlításával rögzítsd (vagy egyszerűen tedd a csípőhajlatodba, ahogy a képen látod). A másik kezeddel a Rod átellenes oldalát fogva hengerezd végig a hajlító izmodat, a karod tested felé való nyomásával. Így megszabadíthatod ezt a részt is a felhalmozódott feszültségektől és méreganyagoktól.

NYAK

Először tartsd a Rod-ot a vállaiddal párhuzamosan, majd fordítsd el kb. 45 fokban, hogy a nyakad oldalsó részét is meg tudd kezelni. Hengerezhetsz a koponyád alatti szöveteken is és a trapéz izmaidon is. Ügyelj rá, hogy lassú, óvatos mozdulatokat végezz, hogy elkerüld a nyak környéki csontokat.

RAD ROD ALAPOK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Masszázs rudak

RAD Rod

16500 Ft

Masszázs rudak

RAD Rod Mini

15500 Ft
31500 Ft