LUMBÁLIS NYÚJTÁS

Feküdj a hátadra úgy, hogy a Helix az alsó hátad felső pontjánál helyezkedjen el (ez körülbelül a köldök magasságában van). Lazíts és maradj ebben a pozícióban 10-20 másodpercig. Aztán vidd lejjebb a Helix-et 3-5 cm-el a csípőd irányába és ismételd.

TELJES HÁT

Feküdj a hátadra és húzd mindkét lábadat talpra. A Helix épp a keresztcsontod felett legyen. Gurulj az eszközön előre-hátra 15-20 cm-t. A Helix áthelyezésével haladj feljebb a hát felső pontjáig.

LUMBÁLIS ROTÁCIÓ

Feküdj háttal a Helixre úgy, hogy az épp a csípőcsontod felett legyen. Húzd talpra a lábaidat. A térded kb. 90 fokban legyen behajlítva. Fordítsd el mindkét térded balra, míg azok el nem érik a talajt, aztán ismételd meg ugyanezt a jobb oldalra is. Tedd feljebb a Helix-et 5 cm-el és ismételd az előző mozdulatsort. Így haladj a hátadon egyre feljebb.

NYAK LAZÍTÁS

Tedd a Helix-et a nyakad alá, majd fordítsd el a fejedet az egyik irányba. Ezt ismételd meg 3-5-ször, majd végezd el ugyanezt a másik oldalra. Ezt követően a sarkaid segítségével gurulj a Helix-en 5-10 cm-el lejjebb. Itt is ismételd meg az előző gyakorlatot.

SZÉLES HÁTIZOM

Feküdj hasra és fordulj félig oldalra. Nyújtsd ki az alsó karodat úgy, hogy a Helix a vállad alatt legyen. Gurulj fel-le 15-20 cm-t, gyengéden masszírozva így a vállad alatti izmokat. A karodra nehezedve szabályozhatod a nyomás erősségét. A későbbiekben egyre nagyobb nyomást helyezhetsz a Helix-re.

FARIZMOK

Ülj rá a Helix-re, két karodon a hátad mögött támaszkodva. Helyezkedj úgy, hogy a Helix kúpos része a farizom alatt legyen. Gurulj előre-hátra 5-10 alkalommal, majd végezz néhány testfordítást is. Így minden farizomhoz elérsz.

COMBHAJLÍTÓ IZOM

Ülj le és a karjaidon támaszkodj meg a hátad mögött. Helyezd a Helix-et az egyik combod alá, épp az ülőcsontod elé. A nem dolgozó lábad legyen talpra húzva. A sarkad segítségével gurulj az eszközön 10-15 cm-t, többször ismételve. Így haladj lassan a térded felé. A nagyobb nyomás eléréséhez a törzseddel dőlj egy kissé előre.

RAD HELIX ALAPOK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Masszázs hengerek

RAD Helix

19500 Ft
31500 Ft

Masszázs hengerek

RAD Axle

25500 Ft

Masszázs golyók és labdák

RAD Atom

15500 Ft